Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΟΚ από εδώ μέχρι το Χόλιγουντ!


Παίρνοντας αφορμή από το θεατρικό έργο "ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", το οποίο θα ανέβει σύντομα στις θεατρικές αίθουσες, αλλά και από το... ανάλαφρο των ημερών, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε κάποια σήριαλ και ταινίες που πρωταγωνίστησε ο... φανατικός οπαδός του "Δικεφάλου".
Το πάθος των ΠΑΟΚτσήδων πολύ δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ο φίλος του "Δικεφάλου" έχει πρωταγωνιστήσει σε σίριαλ και ταινίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χόλιγουντ!
Και αν είναι αλήθεια πως μερικές φορές προβάλλεται με λανθασμένο και ίσως γραφικό τρόπο ο φανατισμός του, παρουσιάζει ενδιαφέρον να θυμηθούμε μερικά από τα… περάσματα των ΠΑΟΚτσήδων.
Στην ελληνική ταινία "ας περιμένουν οι γυναίκες" ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδέχεται έναν φανατικό ΠΑΟΚτσή που καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας εκφράζει το πάθος για την ομάδα του. Στην αρχή τα βάζει με τους Πειραιώτες εκτός έδρας, αλλά και με τον Σάκη Μπουλά σε μια εκπληκτική σκηνή όπου γίνεται καυγάς για μια ανατροπή του Μανωλά στον Σκαρτάδο.
Η καλύτερη στιγμή από το "Ας περιμένουν οι γυναίκες" με τον Γιάννη Ζουγανέλη
 
 Η ταινία "Βαλκανιζατέρ" που έκανε μεγάλη επιτυχία στους ελληνικούς κινηματογράφους αφηγείται την περιπέτεια δύο φίλων που προσπαθούν να βγάλουν το εύκολο κέρδος. Ο Στέλιος Μάινας σε πολλές στιγμές εκφράζει με πολύ συναισθηματικό τρόπο το πάθος του.
Βαλκανιζατέρ
 
Την ταινία "Φράνκι και Τζόνι" που πρωταγωνιστούν ο Αλ Πατσίνο και η Μισέλ Πφάιφερ την αγάπησαν οι ΠΑΟΚτσήδες λόγω μίας… λεπτομέρειας. Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές εργάζονται σ’ ένα ελληνικό εστιατόριο και στη σκηνή όπου ο Αλ Πατσίνο ζήτησε να προσληφθεί φαίνεται στον τοίχο η αφίσα του ΠΑΟΚ καθώς ο ιδιοκτήτης είναι φίλαθλος του!
Φράνκι και Τζόνι (δείτε την αφίσα πίσω στο 1.28)
 
Στην τηλεοπτική σειρά "Εργαζόμενη γυναίκα" που έγραφε η Ελένη Ράντου, υπάρχει ένα ολόκληρο επεισόδιο όπου ο Μιχάλης Ιατρόπουλος υποδύεται τον απόλυτα φανατικό ΠΑΟΚτσή. Άλλωστε και στην πραγματικότητα ο γνωστός ηθοποιός φανατικός οπαδός του "Δικεφάλου" είναι…
Εργαζόμενη γυναίκα
 
Αναφορές για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν ακόμα σε πολλές ταινίες όπως στην "Ψυχή βαθιά" του Παντελή Βούλγαρη όπου σε μια σκηνή ο στρατιώτης στο χαράκωμα έχει μαζί του φωτογραφία του ΠΑΟΚ και σε πολλές ακόμη.
Αυτές είναι οι ταινίες που εμείς θυμηθήκαμε. Περιμένουμε να προσθέσετε τις δικές σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου