Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

2010 ΠΑΟΚτσήδικες στιγμές


Μπορεί να πει κανείς πως με αυτό το γκολ άρχισαν όλα. Ή καλύτερα ότι ξεκίνησε το ταξίδι του ΠΑΟΚ ή οπωσδήποτε μπορεί να περιγράψει κανείς με λόγια ένα διπλό του "Δικέφαλου" μέσα στην έδρα του μεγαλύτερου αντιπάλου του. Ο Εντίνιο σκοράρει το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και οι "ασπρόμαυροι" φεύγουν από το Φάληρο με ένα μεγάλο διπλό.
Η πιο εκνευριστική στιγμή του 2010.
Ο Ηλίας Σπάθας στον αγώνα με τον Άρη βάλθηκε να τρελάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και εν μέρει τα κατάφερε. Οι κάρτες - εφευρέσεις, το σπάσιμο του ρυθμού του αγώνα, τα εύκολα σφυρίγματα υπέρ των κιτρίνων σε συνδυασμό με την κακή εικόνα του "Δικέφαλου" στέρησαν από τους "ασπρόμαυρους" τη νίκη και το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου.
Μπορεί οι νίκες επί του Ολυμπιακού και οι προκρίσεις επί Φενέρ και Ντιναμό να ήταν οι πιο αξέχαστες στιγμές, ωστόσο η σκηνή του εκνευρισμένου Σωκράτη Κόκκαλη που αποχωρεί από τα επίσημα του Καραϊσκάκη είναι μακράν η πιο απολαυστική.
 
Αφού δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, το έκαναν κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Πάνω από 8.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν τους θριαμβευτές του Πειραιά και οι σκηνές που εξελίχθηκαν θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων.

 
Ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα και τρίτη μέσα στο 2010, δεν μπορούσε να πανηγυριστεί διαφορετικά. Λουλουδοπόλεμος και αλκοόλ μέσα σε αθλητικά πλαίσια ήταν τα συστατικά του "ασπρόμαυρου" γλεντιού.
 
Το όνομα του συνδέθηκε με καλές και κακές στιγμές στον ΠΑΟΚ. Το πρόσυμο της τριετούς του παρουσίας στον πάγκο του "Δικεφάλου" ήταν θετικό, αφού επανέφερε τους "ασπρόμαυρους" στο δρόμο των επιτυχιών. Η... κούραση του και η άρνηση του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ κατακρίθηκε από πολλούς. Ωστόσο αρκετοί θα θυμούνται για καιρό, ότι ο Φερνάντο Σάντος έφερε την ομάδα μία ανάσα από τον τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά και τα δάκρυα του στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Θυμηθείτε μερικές στιγμές από την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ
 
 
Μπορεί μέσα στο 2010 να άλλαξαν πολλά στην οικονομική κατάσταση της χώρας, όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έδειξαν να καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση. Για μία ακόμη φορά έδειξαν να βρίσκονται εκεί όταν η ομάδα τους χρειάστηκε, αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, "μίνι" διαρκείας, μεμονωμένα εισιτήρια, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την ομάδα και επιβεβαιώνοντας το γνωστό σύνθημα, "...η δύναμη σου είμαστε εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου...".
Ήταν ίσως η πιο άστοχη κίνηση της διοίκησης Ζαγοράκη του ΠΑΟΚ, στα τρία χρόνια παρουσίας της στον ΠΑΟΚ. Ο Μάριο Μπερέτα... πέρασε και δεν ακούμπησε από τον ΠΑΟΚ για το διάστημα των 43 ημερών που έκατσε στην ομάδα. Δεν μπορεί να κριθεί αφού οι άτοπες δοκιμές που έκανε έπεσαν στο κενό.
Το διαζύγιο του με τον ΠΑΟΚ ήταν απλά η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Το... μπλέξιμο των ρόλων του με αυτό του Ζήση Βρύζα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ. Ο Κονσεισάο το κατάλαβε και έφυγε σαν φίλος από την Τούμπα υποσχόμενος ότι θα βοηθάει την ομάδα από που και αν βρίσκεται.
 
Ο Παύλος Δερμιτζάκης ήρθε ξαφνικά στον ΠΑΟΚ και κατευθείαν "βούτηξε" στα βαθιά. Οι αγώνες με τον Άγιαξ παρά τον αποκλεισμό αποτέλεσαν ιδανικό ξεκίνημα για τον Καβαλιώτη τεχνικό. Ένα ξεκίνημα, το οποίο απογειώθηκε με την πρόκριση στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Όμως, η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και κάποια προσωπικά του λάθη συνετέλεσαν σε κάκιστο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Έτσι, ο Δερμιτζάκης γίνεται ο δεύτερος προπονητής που αποχωρεί από τον "Δικέφαλο" μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το 2009 ήταν η Χέρενφεεν, το 2010 ήταν ο Άγιαξ, αυτός που έκοψε απότομα τα όνειρα του ΠΑΟΚ για υπέρβαση. Η "μάγκικη" ισοπαλία που πήρε ο "Δικέφαλος" στον "Άμστερνταμ Αρένα" με το γκολ κατάθεση ψυχής του Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και η εκπληκτική συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ, δεν ήταν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.
Η παραίτηση του από τα κοινά του ΠΑΟΚ στα μέσα του καλοκαιριού τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της "ασπρόμαυρης" διοίκησης. Η απόφαση του αυτή σχολιάστηκε θετικά και αρνητικά από τον ΠΑΟΚτσήδικο κόσμο ωστόσο όλοι παραδέχθηκαν πως το έργο του Βρύζα έκανε καλό στην ομάδα τους. Η φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζει την τελευταία φορά που ο Ζήσης Βρύζας έκατσε στον πάγκο ως τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου".
Ο ΠΑΟΚ δίνει ραντεβού με την ιστορία του. Ο πικρός αποκλεισμός από τον Άγιαξ δεν αφήνει περιθώρια σε άλλα λάθη και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League περνά από την κόλαση του "Σουκρού Σαράτσογλου". Μία κόλαση που οι 2.500 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ έζησαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα λόγω των άνανδρων επιθέσεων των Τούρκων φιλάθλων. Αξέχαστες στιγμές, η... προστασία των αστυνομικών στους οπαδούς του "Δικεφάλου", η εκπληκτική παρουσία τους στις κερκίδες του γηπέδου της "Φενέρ", αλλά και ο "σημαιοφόρος" Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που ύψωσε στον τούρκικο ουρανό την "ασπρόμαυρη" φανέλα.
Η πιο αστεία στιγμή της χρονιάς που ξεφεύγει από τα όρια της λογικής! Ο Αθανασιάδης χαλάει τα εγκαίνια των Λαρισαίων, αλλά... δέχεται επίθεση από ένα συμπαίκτη του, τον Μπρούνο Τσιρίλο. Περαστικά "Κλάους"
Η πιο μαύρη στιγμή της οικογένειας του ΠΑΟΚ στη χρονιά που φεύγει ήταν η δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι οπαδοί του "Δικεφάλου" που βρέθηκαν στο Ζάγκρεμπ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό. Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα, αλλά οι φωτογραφίες από το συμβάν πραγματικά κόβουν την ανάσα. 
"Αθανασιάδης για τον Σαλπιγγίδη, σουτ, 0-1 ο ΠΑΟΚ μες στο "Μάξιμιρ". Καλά καταλάβατε! Η ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ απεικονίζεται τέλεια στον πανηγυρισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
 
Οι στιγμές του Πάμπλο
Ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι γνωστό ότι κατέχει ο Πάμπλο Γκαρσία. Αγωνιστικά έκανε την καλύτερη του χρονιά στον "Δικέφαλο". Οικογενειακά όμως το 2010 είναι μία χρονιά που σίγουρα δεν θα θέλει να θυμάται, αφού βίωσε τον θάνατο της μητέρας του. Το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το δικό του αντίο προς το πιο αγαπημένο του πρόσωπο. Ένα αντίο που συνοδεύτηκε με πολλά δάκρυα και έξαλλους πανηγυρισμούς μπροστά στη θύρα 4. 
Εκτός από την αγάπη για τη μητέρα του, ο Γκαρσία δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για τον ΠΑΟΚ, και τη μη ανοχή του στην αδικία. Έτσι, δε θα μπορούσε να μη πανηγυρίσει έξαλλα και ΠΑΟΚτσήδικα τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού στο "Καραΐσκάκη".
 
Η Τούμπα το 2010 έζησε μεγάλες στιγμές. Μεγάλα ματς, υψίστης σημασίας για την "ασπρόμαυρη" ιστορία είχαν πρωταγωνιστές όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο του "Δικέφαλου". Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς τη φιέστα κόντρα στον αγώνα με την ΑΕΚ, όταν 30.000 και πλέον κόσμος βρέθηκε στον γήπεδο της Τούμπας για να γιορτάσει την είσοδο της ομάδας στα προκριματικά του Champions League.
Βέβαια και πιο πρόσφατο παράδειγμα της στήριξης και της αγάπης του κόσμου του ΠΑΟΚ για την ομάδα του ήταν το τεράστιο πανό που σηκώθηκε στον αγώνα με την Βιγιαρέαλ που κάλυπτε σχεδόν όλη τη Θύρα 5 και 6, αλλά και την πανέξυπνη ιδέα με τους φανούς που χρησιμοποίησαν αντί για βεγγαλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου