Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οι ταχυδρόμοι που χτύπησαν δύο φορές


Οι τρεις τελευταίες νίκες του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη έχουν κατακτηθεί με εντυπωσιακό τρόπο και φέρνοντας τη σφραγίδα των Μίετσελ, Σπάσιτς και Τουρσουνίδη. Τριών ποδοσφαιριστών που πρόσφεραν… επί δύο το πικρό ποτήρι στους "κίτρινους".
Το σόου του Τουρσουνίδη
07/12/94 Α Αρης – ΠΑΟΚ 0-4
Σ’ ένα παιχνίδι που είχαν προηγηθεί πάρα πολλά, ο Γιώργος Τουρσουνίδης έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής μέσος με δύο πολύ όμορφα γκολ στο 22’ και στο 57’ άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο του Δικεφάλου που έκλεισε με άλλα δύο γκολ από τους Λαγωνίδη και Μπότσιεκ. Το 0-4 εκείνου του αγώνα "γέννησε" και μια παραλλαγή των καλάντων που έλεγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκείνη την εορταστική περιόδο.


Όταν ο Σπάσιτς τσίμπησε σαν κόμπρα
02/02/02 Α Αρης – ΠΑΟΚ 2-3
Ο Άγγελος Χαριστέας έβαλε γρήγορα τον Άρη μπροστά στο σκορ αλλά η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακή. Με γκολ του Γιασεμή στο 12’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και δέκα λεπτά αργότερα ο Σπάσιτς ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και ο Σπάσιτς ξανασκόραρε στο 59’ δίνοντας σιαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ. Στα τελευταία λεπτά με γκολ του Νάβας, ο Άρης μείωσε.
Είναι τρελός ο Πολωνός
27/02/05 Α Αρης – ΠΑΟΚ 1-3
Ήταν ένα απίστευτο σόου του Μάρτσιν Μίετσελ και ο χειρότερος εφιάλτης για τον Άρη. Σ’ ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Πολωνό επιθετικό του "Δικεφάλου" να πετυχαίνει το πρώτο και το τρίτο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα παρότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω και ο Άρης μείωσε σε 3-1 με τον Εκουέμε. Να σημειωθεί πως προκύπτουν αρκετές συμπτώσεις εκείνου του παιχνιδιού με αυτό της Κυριακής (30/1). Καταρχάς ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (πρωτάθλημα όχι Κύπελλο), ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο +9 από τον Αρη όπως γίνεται και τώρα, ενώ ήταν παιχνίδι του δευτέρου γύρου στο οποίο οι κίτρινοι ήταν λίγο πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού όπως και την δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου